IZLET: Velika planina



 V nedeljo smo se z družino odpravili na enodnevni izlet na Veliko planino, saj smo želeli izkoristit še enega od zadnjih toplih vikendov (upajmo, da nas toplo vreme še ne zapusti prehitro!). 

Ker na cestah ni bilo gneče, smo bili tam res zelo zelo hitro - iz Novega mesta smo bili v dobri uri na parkirišču pri Veliki planini! Prav tako ni bilo tako veliko ljudi pri nakupu za vstopnico na gondolo, tako da smo vse skupaj čakali mogoče 15 minut. V tem času je med čakanjem v vrsti Orso spoznal novo, mlajšo prijateljico - mešanko z Shar Pei! 

----------------------------------

Orso je bil med čakanjem v vrsti izjemno priden, malenkost pa nas je skrbelo, kako bo v gondoli, saj podobne izkušnje še nikoli ni imel. Poleg tega je imel prvič na sebi nagobčnik, kar za mnogo psov ni prijetna izkušnja ter se morajo na nošenje le-tega navaditi. Vendar nas je s svojim obnašanjem vse presenetil. Sprva se je videlo, da je rahlo vznemirjen, v gondoli je potreboval nekaj časa da se je namestil tako kot je želel, saj je bila le-ta res zelo zelo polna (bilo nas je 28, poleg Orsota še dva psa). Kmalu se je popolnoma umiril ter z zanimanjem gledal skozi okno. Na srečo se gondola pelje le nekaj minut (prb. 5min?), tako da nam je vsem vožnja minila zelo hitro. Šele ko smo se začeli približevati vrhu, je ponovno postal nemiren - predvidevam da zaradi spremembe pritiska v ušesih, ampak končni vtis izkušnje je pozitiven, saj nas je s svojim mirnim obnašanjem vse prenesetil. 


   


Na našo srečo je bilo vreme na Veliki planini v nedeljo res lepo! Ne prevroče, ne prehladno, malo vetrovno ampak nič kritičnega! Poleg tega ni bilo tako veliko ljudi, kot ponavadi, zaradi česar je bil Orso med sprehajanjem nekajkrat spuščen s povodca, da se je še malo bolj konkretno "znorel".

Na slikah boste tudi videli, da smo med sprehajanjem (KONČNO) spoznali Laro in njeno pasjo druščino! Z Laro se že nekaj časa dogovarjava, da se dobimo ter da se Orso in Lio spoznata, vendar se nama nikoli ni uspelo ujeti. Na koncu pa se najdemo sredi Velike planine 🙈

Orso se je z Liotom kot ostalimi kužki noro lepo ujel! Ko smo jih spustili s povodcev, da so se lahko poigrali, so bili prav čudoviti za opazovanje! Ljudje so se konstantno ustavljali in komentirali kako lepi in posebni vsi, ter kakšna "volkca" sta Lio in Orso - res res prelepa izkušnja. 

Pa da ne dolgovezim preveč, bom z vami kar delila nekaj utrinkov, ki sem jih ujela s fotoaparatom, saj slike povejo največ. Upam, da nam čimprej uspe izpeljati še kakšen tak enodnevni izlet - v tem namreč ne uživamo le mi, temveč tudi Orso! 


  


  

  


  

  

  



Ne pozabi mi slediti na instagram @saragolob (klik) ter Orsotu na njegovem profilu @pack_of_pets (klik)!


 

Ni komentarjev